Home » Nieuwsberichten » Schrijf u nu in voor de Vastgoed Belang ALV 2020!

Schrijf u nu in voor de Vastgoed Belang ALV 2020!

06 november 2020

 

“Het zijn bijzondere tijden zo midden in de tweede golf van Corona. Maar met een beetje creativiteit kan nog steeds heel veel.”

Op woensdag 25 november a.s. van 19:00 tot 20:30 uur, organiseert Vastgoed Belang de ALV geheel in talkshow stijl vanuit de studio in Hilversum. U kunt onze live uitzending thuis vanaf de bank bekijken. Onder leiding van niemand minder dan Rick Nieman zal vanuit diverse perspectieven worden ingegaan op de woningmarkt, de impact van corona op commercieel vastgoed, en verduurzaming. We sluiten af met het afscheid van onze voorzitter Jan Kamminga.

We hopen dat u erbij bent!

Datum

Woensdag 25 november 2020

Tijd

19:00 tot 20:30 uur

Kosten

Gratis

aanmeldbutton

Programma

Presentator Rick Nieman neemt u mee langs de verschillende onderwerpen. Ieder blok trappen we af met een korte inleiding op het onderwerp. De avond staat in het teken van de waarde en positie van particuliere beleggers in de Nederlandse vastgoedsector, nu en in de toekomst. Ieder onderwerp wordt afgesloten door een bespreking met onze tafelgasten.

Wilt u zelf meedoen in het gesprek? U kunt tijdens de uitzending vragen stellen aan de aanwezigen in de studio of inbellen naar de studio. Daarnaast kunt u reageren op de prikkelende stellingen tijdens de uitzending.

 

Opening ALV

De avond start met een korte terugblik op het afgelopen jaar, met aan tafel Laurens van de Noort (directeur Vastgoed Belang). Laurens van de Noort schetst de belangrijkste thema’s van dit moment en vertelt u hoe de vereniging ervoor staat.

Laurens van de Noort directeur Vastgoed Belang

Paneldiscussie woningmarkt

De Nederlandse woningmarkt kent talloze problemen als gevolg van het historische tekort aan woningen. Wat moet er nu gebeuren, wat door een volgend kabinet, en wat vooral níet om de situatie te verbeteren? Dat bespreken de panelleden Martijn Balster (wethouder wonen gemeente Den Haag), Carola de Groot (senior-econoom huizenmarkt Rabobank) en Peter Boelhouwer (hoogleraar woningmarkt TU Delft).

 

Commercieel Vastgoed

Niet alleen de woningmarkt staat voor uitdagingen. De winkel- en kantorensector kenden voor corona al problemen zoals grootschalige leegstand. Nicole Maarsen (directeur vastgoedbeleggingen bij Syntrus Achmea real estate) en Lesley Bamberger (algemeen directeur Kroonenberg Groep) bespreken de uitdagingen van de commerciële huursector.

Verduurzaming

Dit onderwerp mag natuurlijk niet ontbreken. De komende decennia worden getekend door de overgang naar een duurzame maatschappij over de gehele breedte en de gebouwde omgeving speelt daarbij een belangrijke rol. Met Maarten van Poelgeest (voorzitter uitvoeringsoverleg Gebouwde Omgeving Klimaatakkoord) en Louis Feberwee (particulier vastgoedbelegger) bespreken we deze opgave en de (on)mogelijkheden voor particuliere beleggers.

Afscheid voorzitter 

In zijn periode als voorzitter van Vastgoed Belang is Jan Kamminga van onschatbare waarde geweest voor de vereniging. Na negen jaar, nemen we met gezonde tegenzin afscheid van een bevlogen en inspirerende voorzitter. 

 Jan Kamminga voorzitter vastgoed Belang

 Graag tot ziens op 25 november!