Home » Nieuws

Nieuws

Van de Noort in gesprek met Elsevier: 'Leg rode loper uit voor particuliere vastgoedbelegger'

22 maart 2019
Laurens van de Noort algemeen directeur Vastgoed Belang staande foto 2

Particuliere vastgoedbeleggers kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het aanbod middeldure huurwoningen. Een potentiele win-winsituatie die in weg wordt gestaan door complexe en veranderlijke regelgeving en een onterecht slecht imago. Dat stelt Laurens van de Noort, sinds januari dit jaar directeur van Vastgoed Belang. “De rode loper zou uit moeten voor deze investeerders.”

 

Lees meer >

OPROEP: DOE MEE AAN HISTORISCH ONDERZOEK PARTICULIERE HUURMARKT

22 maart 2019
onderzoek naar particuliere vastgoed beleggers

Beleidsmakers in Den Haag (de adviseurs van minister Ollongren van wonen) hebben behoefte aan meer en betere gegevens over de particuliere huursector. De laatste keer dat door het toenmalige ministerie van VROM onderzoek werd gedaan naar de particuliere huursector dateert alweer uit 1998. In 20 jaar is veel veranderd. Het ministerie heeft daarom aan twee onafhankelijke instanties opdracht gegeven om opnieuw onderzoek te doen naar het maatschappelijk belang van de particuliere huurwoningsector.

 

Lees meer >

Informatieplicht Energiebesparing. Het loket is vanaf heden geopend!

21 maart 2019
centrale verwarming cv ketel

Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen (inrichtingen) om energie te besparen. In 2019 verandert deze regelgeving. Naast de bestaande energiebesparingsplicht komt er een informatieplicht voor bedrijven en instellingen die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar verbruiken. Als u eigenaar bent van commercieel vastgoed kan die verplichting in een aantal situaties ook voor u gelden, bijvoorbeeld als u verhuurder bent van een Multi tenant kantoorgebouw. 

 

Lees meer >

Laurens van de Noort reageert in radio-interview met BNR op GroenLinks: 'Probleem is schaarste in middensector'

12 maart 2019
Grachtenpand middenhuur

Niet speculanten zijn het probleem, maar de schaarste in woningen voor de middensector. Dat zegt Laurens van de Noort vandaag, dinsdag 12 maart 2019, op BNR Nieuwsradio. De algemeen directeur van Vastgoed Belang reageert bij BNR op GroenLinks dat in het FD zegt dat de marktwerking in de vrije huursector is doorgeslagen en dat de woekerhuren in die sector moeten worden aangepakt. 

,,Om het probleem op te lossen, is het vooral belangrijk dat de woningschaarste voor de middeninkomens wordt opgelost", benadrukt Van de Noort in gesprek met BNR. De directeur noemt als voorbeeld Amsterdam, waar de nood het hoogst is. Die gemeente voert al decennia lang beleid dat die nood in de hand werkt.

Lees meer >