Home » Nieuws

Nieuws

Minister presenteert plannen middenhuur

05 juli 2019
minister ollongren hor 1

Op donderdag 4 juli heeft minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer haar plannen voor het middenhuur segment (€720-€1000) gepresenteerd. De “noodknop middenhuur”, waarmee de huren in de vrije sector dreigen te worden gemaximeerd op een percentage van de WOZ-waarde, is door de minister verder uitgewerkt. Maar er is ook positief nieuws: op aandringen van Vastgoed Belang en IVBN roept de minister gemeenten en marktpartijen op samen op lokaal niveau afspraken te maken waardoor de noodknop overbodig wordt. Hiermee schept zij de ruimte die nodig is om tot een uitruil te komen waarbij de nieuwbouw wordt gestimuleerd, ingrijpende maatregelen uitblijven en verhuurders tijdelijk enkele vrijwillige maatregelen nemen om het middenhuursegment te versterken.

Lees meer >

Vastgoed Belang opent meldpunt voor verhuurdersklachten Huisvestingsverordeningen

05 juli 2019
Den Haag meldpunt Vastgoed Belang

Vastgoed Belang heeft een meldpunt beschikbaar gesteld waar verhuurders klachten en problemen kunnen melden die worden ervaren als gevolg van nieuwe Huisvestings-verordeningen. Directe aanleiding voor het meldpunt is de onder veel protest aangenomen Huisvestingsverordening in Den Haag. Het doel van het meldpunt is om signalen vanuit verhuurders te verzamelen en deze ter evaluatie aan de betrokken gemeenten te overhandigen.

Lees meer >

Vastgoed Belang inzake Klimaatakkoord. Wat betekent het Klimaatakkoord voor verhuurders?

28 juni 2019
zonnepanelen op het dak klimaatakkoord

Vrijdag 28 juni presenteerde minister Wiebes het Klimaatakkoord. Vastgoed Belang, de brancheorganisatie voor particuliere beleggers in vastgoed, heeft met belangstelling kennis genomen van het definitieve klimaatakkoord. Tot 2030 moeten 1,5 miljoen woningen worden verduurzaamd. Van die 1,5 miljoen te verduurzamen woningen is een aanzienlijk deel in eigendom van particuliere verhuurders. Zij bezitten samen ongeveer 750.000 huurwoningen in Nederland. Veel van die woningen dateren van voor de jaren ’70 van de vorige eeuw. Een aanzienlijk aandeel dateert zelfs van voor de tweede wereldoorlog. Dat type woningen is technisch en economisch moeilijk te verduurzamen. Het is positief dat met deze problematiek in het definitieve Klimaatakkoord rekening wordt gehouden.

Lees meer >