Home » Nieuws

Nieuws

Reactie Vastgoed Belang op Prinsjesdag

17 september 2019
minister hoekstra komt aan in tweede kamer prinsjesdag 2019

Vandaag presenteerde het kabinet opnieuw een verregaande ingreep in de huursector. De mate waarin de WOZ-waarde de maximale huurprijs bepaalt wordt gemaximeerd. Kort geleden was al bekend gemaakt dat kleine verhuurders van vastgoed door de aanpassing van de vermogensrendementsheffing de rekening gaan betalen voor het verlagen van de belasting op spaargeld. Deze maatregelen komen bovenop voorgenomen en verregaande regulering van de vrije huursector. Hiermee bereikt het kabinet een averechts effect. Particuliere verhuurders worden weggejaagd waardoor schaarste toeneemt en huurprijzen verder stijgen. Die moeten dan door geforceerde beleidsmaatregelen weer worden beperkt. Het resultaat is het rondpompen van maatregelen. Ondertussen zijn de gevolgen groot. Middeninkomens zien hun kansen verder slinken doordat middenhuurwoningen verdwijnen. De verduurzaming van zo’n 500.000 particuliere huurwoningen staat op losse schroeven.

Lees meer >

13 NOVEMBER 2019: VIERING 125-JARIG BESTAAN VASTGOED BELANG MET SPECIALE GASTEN

26 juli 2019
Teka Amsterdome 21

Vastgoed Belang bestaat 125 jaar en dat vieren wij graag met u! Op woensdag 13 november organiseren wij in de Amsterdome een feestelijke bijeenkomst om stil te staan bij het 125-jarig bestaan van de vereniging. We blikken niet alleen terug, maar kijken ook vooruit. Op dit moment wordt door het ministerie van BZK een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de particuliere huursector. En Vastgoed Belang heeft de primeur: niemand minder dan minister Kajsa Ollongren (Wonen) zal tijdens ons jubileumfeest het onderzoek presenteren, en een key note speech geven over de resultaten. 

 

Lees meer >

Vastgoed Belang bij discussieprogramma Hollandse Zaken op NPO 2

22 juli 2019
Vastgoed Belang bij discussieprogramma Hollandse Zaken

Vastgoed Belang-directeur Laurens van de Noort was op donderdagavond 18 juli te gast bij Hollandse Zaken. In het discussieprogramma van omroep Max worden maatschappelijke kwesties en dilemma’s bespreekbaar gemaakt. Ditmaal werden de problemen op de woningmarkt besproken. Van de Noort werd gevraagd naar de positie van particuliere vastgoedbeleggers op de Nederlandse huurmarkt.

 

Lees meer >

Minister presenteert plannen middenhuur

05 juli 2019
minister ollongren hor 1

Op donderdag 4 juli heeft minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer haar plannen voor het middenhuur segment (€720-€1000) gepresenteerd. De “noodknop middenhuur”, waarmee de huren in de vrije sector dreigen te worden gemaximeerd op een percentage van de WOZ-waarde, is door de minister verder uitgewerkt. Maar er is ook positief nieuws: op aandringen van Vastgoed Belang en IVBN roept de minister gemeenten en marktpartijen op samen op lokaal niveau afspraken te maken waardoor de noodknop overbodig wordt. Hiermee schept zij de ruimte die nodig is om tot een uitruil te komen waarbij de nieuwbouw wordt gestimuleerd, ingrijpende maatregelen uitblijven en verhuurders tijdelijk enkele vrijwillige maatregelen nemen om het middenhuursegment te versterken.

Lees meer >