Home » Nieuws

Nieuws

Uitkomst ‘WoonOnderzoek Nederland’ zet kabinetsplannen middenhuur op losse schroeven

04 april 2019
middenhuur noodknop ollongren middenhuursegment

Uit het driejaarlijkse ‘WoonOnderzoek Nederland’ (WoON)  blijkt dat particuliere verhuurders een onmisbare rol spelen in het aanbod van middeldure huurwoningen (huur tussen €720 - €1000 - prijspeil 2019). Het aantal huurders met een middenhuur in de particuliere sector (in dit onderzoek zowel private als institutionele verhuurders) is in drie jaar tijd met wel 35% toegenomen. Dit schreeuwt om meer particuliere betrokkenheid in dit segment en dwingt tot aanpassing van gemeentelijk en landelijk beleid. Het voornemen van het kabinet om de aanvangshuurprijs in de vrije huursector te maximeren door introductie van een ‘noodknop middenhuur’ staat daarmee op losse schroeven.

Lees meer >

OPROEP: DOE MEE AAN HISTORISCH ONDERZOEK PARTICULIERE HUURMARKT

30 maart 2019
onderzoek naar particuliere vastgoed beleggers

Het ministerie heeft behoefte aan meer en betere gegevens over de particuliere huursector. De laatste keer dat door het toenmalige ministerie van VROM onderzoek werd gedaan naar de particuliere huursector dateert alweer uit 1998. In 20 jaar is veel veranderd. Het ministerie heeft daarom aan twee onafhankelijke instanties opdracht gegeven om opnieuw onderzoek te doen naar het maatschappelijk belang van de particuliere huurwoningsector. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de volgende twee instanties: 

Lees meer >

Vastgoed Belang reageert bij Radio 1 op voorstellen PvdA

29 maart 2019
morderne flat

Directeur Laurens van de Noort heeft woensdag bij Radio 1 gereageerd op de voorstellen van de PvdA om vrije huursector te reguleren als reactie op het gebrek aan middeldure huurwoningen. Van de Noort vertelt dat niet méér reguleren de oplossing is, maar méér aanbod. Particuliere vastgoedbeleggers kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van het woningtekort, benadrukt hij. Beluister hier het fragment (vanaf 7.06). 

 

Lees meer >

Van de Noort in gesprek met Elsevier: 'Leg rode loper uit voor particuliere vastgoedbelegger'

25 maart 2019
Laurens van de Noort algemeen directeur Vastgoed Belang staande foto 2

Particuliere vastgoedbeleggers kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het aanbod middeldure huurwoningen. Een potentiele win-winsituatie die in weg wordt gestaan door complexe en veranderlijke regelgeving en een onterecht slecht imago. Dat stelt Laurens van de Noort, sinds januari dit jaar directeur van Vastgoed Belang. “De rode loper zou uit moeten voor deze investeerders.”

 

Lees meer >