Home » Nieuws

Nieuws

Reactie Vastgoed Belang op PBL-onderzoek naar particuliere verhuurder

09 november 2019
lno23

Vastgoed Belang, vereniging van particuliere verhuurders, is blij met de uitkomsten van het onderzoek door het Planbureau voor de Leefomgeving naar particuliere verhuurders.  Het PBL onderzocht de werkelijkheid achter de karikaturen rond particuliere verhuurders en komt met een zeer genuanceerd beeld. Aangetoond is dat particuliere verhuurders echt duurzaam betrokken zijn bij hun woningen, die zij vooral met eigen geld financieren om bijvoorbeeld pensioen in op te bouwen. De helft van hen verhuurt al langer dan 20 jaar en ongeveer de helft van het bezit bestaat uit gereguleerde huur ( huurprijs < €720,-).

Lees meer >

Kadaster en UvA zien geen causaal verband tussen beleggersaankopen en stijgende woningprijzen

11 oktober 2019
kadaster

Er is geen causaal verband tussen beleggersaankopen en stijgende woningprijzen. Dat is de belangrijkste conclusie  uit het onderzoek van het Kadaster en de Universiteit van Amsterdam naar vermeende prijsopdrijving door particuliere vastgoedbeleggers. Het rapport, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken, geeft volgens minister Ollongren dan ook geen reden tot harde maatregelen tegen particuliere vastgoedbeleggers.

Lees meer >

Reactie Vastgoed Belang op kabinetsplannen box 3

30 september 2019
Den Haag meldpunt Vastgoed Belang

De aanpassing van de belasting op vermogen zoals spaargeld en beleggingen  (box 3) is door het kabinet bekend gemaakt. Die pakt desastreus uit voor kleine spaarders in vastgoed en schiet daarmee zijn doel voorbij. Met twee grote verliezers als gevolg: de pensioenen van kleine ondernemers en ZZP’ers, en de Nederlandse woningmarkt.

Lees meer >

Reactie Vastgoed Belang op Prinsjesdag

17 september 2019
minister hoekstra komt aan in tweede kamer prinsjesdag 2019

Vandaag presenteerde het kabinet opnieuw een verregaande ingreep in de huursector. De mate waarin de WOZ-waarde de maximale huurprijs bepaalt wordt gemaximeerd. Kort geleden was al bekend gemaakt dat kleine verhuurders van vastgoed door de aanpassing van de vermogensrendementsheffing de rekening gaan betalen voor het verlagen van de belasting op spaargeld. Deze maatregelen komen bovenop voorgenomen en verregaande regulering van de vrije huursector. Hiermee bereikt het kabinet een averechts effect. Particuliere verhuurders worden weggejaagd waardoor schaarste toeneemt en huurprijzen verder stijgen. Die moeten dan door geforceerde beleidsmaatregelen weer worden beperkt. Het resultaat is het rondpompen van maatregelen. Ondertussen zijn de gevolgen groot. Middeninkomens zien hun kansen verder slinken doordat middenhuurwoningen verdwijnen. De verduurzaming van zo’n 500.000 particuliere huurwoningen staat op losse schroeven.

Lees meer >

13 NOVEMBER 2019: VIERING 125-JARIG BESTAAN VASTGOED BELANG MET SPECIALE GASTEN

26 juli 2019
Teka Amsterdome 21

 

Vastgoed Belang bestaat 125 jaar en dat vieren wij graag met u! Op woensdag 13 november organiseren wij in de Amsterdome een feestelijke bijeenkomst om stil te staan bij het 125-jarig bestaan van de vereniging. We blikken niet alleen terug, maar kijken ook vooruit. Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de particuliere huursector. Het ministerie van Wonen zal tijdens ons jubileumfeest reageren op het onderzoek.

Lees meer >