Home » Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Gratis modeldocumenten voor spoedwet tijdelijke huurcontracten

07 april 2020
thc

Minister Stientje van Veldhoven (Wonen) gaat het via een spoedwet mogelijk maken om aflopende tijdelijke huurcontracten met drie maanden te verlengen. Op deze manier wil zij voorkomen dat huurders tijdens de coronacrisis op zoek moeten naar een andere woning. Ook wordt het zo voor verhuurders mogelijk om een tijdelijk huurcontract te verlengen, zonder dat dit een contract voor onbepaalde tijd wordt.

Huurders krijgen de mogelijkheid een tijdelijke verlenging aan te vragen bij hun verhuurder. Als de verhuurder voor 1 april al afspraken had om bijvoorbeeld de woning te verkopen, te slopen of te renoveren hoeft de verhuurder het contract niet te verlengen. Dit geldt ook als de verhuurder zelf in het huis wil gaan wonen of als de huurder zich niet als goed huurder gedraagt. Meer informatie over de spoedwet vindt u via de volgende links:

Lees meer >

Complimenten voor Vastgoed Belang tijdens retailoverleg met Eric Wiebes en Mona Keijzer

31 maart 2020
retail

Vastgoed Belang vorige week met minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken over de gezamenlijke inspanningen van vastgoedpartijen en retailorganisaties rondom de coronacrisis. Vanuit het ministerie kwamen complimenten over de oproep van deze partijen aan alle huurders en verhuurders van retailvastgoed in Nederland om de rust te bewaren en met elkaar in gesprek te gaan over oplossingen die recht doen aan de situatie van zowel huurder als verhuurder.

Lees meer >

Vastgoed Belang maakt statement over huisuitzettingen tijdens de coronacrisis

26 maart 2020
1vb5

Samen met andere verhuurdersorganisaties heeft Vastgoed Belang een statement uitgebracht over huisuitzettingen en tijdelijke huurcontracten tijdens de coronacrisis. Hiermee wordt voorkomen dat huurders die als direct gevolg van de coronacrisis in acute financiële problemen komen op straat komen te staan. Hiervoor wordt onder andere een spoedwet gemaakt die het voor verhuurders mogelijk maakt een tijdelijk huurcontract te verlengen zonder dat daardoor automatisch een huurcontract voor onbepaalde tijd ontstaat. Dit kan huurders uit de brand helpen die zich nu vanwege omstandigheden niet met volle aandacht kunnen richten op het zoeken naar andere woonruimte. Ook zijn huisuitzettingen door financiële problemen vanwege corona gedurende de crisis uitgesloten. Met deze maatregelen kunnen verhuurders met getroffen huurders gezamenlijk naar gepaste oplossingen zoeken.

Lees meer >

Oproep aan alle huurders en verhuurders van winkelruimte in Nederland

24 maart 2020
DSC 1309 1125x750

Via deze link treft u het statement dat wij in overleg met retailers hebben uitgebracht. Solidariteit en maatwerk staan centraal. Met dit statement wordt aangetoond dat alle betrokken partijen onderdeel uit zullen (moeten) maken de oplossing. Dit statement is een startpunt. De komende periode blijven wij nauw in contact staan met alle betrokken partijen.

Lees meer >

Vastgoedeigenaren open voor gesprek met huurders over gevolgen corona

18 maart 2020
winkelstraat2

De maatregelen om het coronavirus te bestrijden komen hard aan voor ondernemers. Met name in de horeca en andere sectoren die gedwongen de deuren sluiten. Er moet zoveel mogelijk worden voorkomen dat huurders hierdoor omvallen. Om deze slechte tijd op te vangen is de inzet nodig van de ondernemer, verhuurder, banken en overheid. Vastgoed Belang, de vereniging van particuliere beleggers in vastgoed, roept partijen op om gezamenlijk op te trekken bij het aanpakken van de problemen.

Lees meer >