Home » Juridisch, Producten & Diensten » Juridisch » Veelgestelde vragen » Overige bedrijfsruimte

Overige bedrijfsruimte

Wat zijn de voorwaarden voor een overige bedrijfsruimte?

De overige bedrijfsruimte is eigenlijk de restgroep waar alle ruimten onder vallen die geen woningen dan wel middenstandsbedrijfsruimten zijn.

Wat zijn de meest voorkomende overige bedrijfsruimten?

Kamerverhuurbedrijven, fabrieken, garages, kinderdagverblijven, showrooms, reisbureaus, ziekenhuizen, notarissen, accountants, opslagruimte, fitnesscentra, sportzalen, huisartsen, musea, rijscholen en autoverhuurbedrijven.

Heeft de huurder huurbescherming bij overige bedrijfsruimte?

Nee, de huurder heeft alleen een ontruimingsbescherming bij beëindiging van de huurovereenkomst. De huurder heeft nog gedurende twee maanden na beëindiging van de huurovereenkomst de tijd om het gehuurde te ontruimen. Binnen deze twee maanden termijn kan de huurder de rechter verzoeken de schorsingstermijn tot één jaar te verlengen. De rechter kan op verzoek van de huurder nog twee keer verlengen. De rechter wijst de verzoeken af als de huurder zelf de huur heeft opgezegd, de huurder heeft ingestemd met de beëindiging en als de huurder zich niet gedragen heeft als een goed huurder.

Wanneer moet een garagebox met btw of zonder btw worden verhuurd?

De huur van een garagebox moet inclusief btw worden geheven indien er een auto in de garagebox kan worden gestald. Als er geen auto in de garagebox kan worden geplaatst en is deze ook niet zo ingericht, dan betreft het een opslagruimte en dient er geen huur inclusief btw te worden geheven. Het is van belang om in de huurovereenkomst duidelijk op te nemen welk gebruik is toegestaan.