Home » Juridisch, Producten & Diensten » Regel direct! » Energielabel /- index

Energielabel /- index

Verplicht bij verkoop en nieuwe verhuur

Per 1 januari 2015 bent u verplicht om het Energielabel bij een mutatiemoment (verkoop, nieuwe verhuur) te overleggen. Via de website www.zoekuwenergielabel.nl kunt u nagaan wat het label voor het opgegeven adres is. Is er geen label, dan wordt het voorlopig label getoond. Vervolgens kunt u via www.energielabelvoorwoningen.nl een energielabel aanvragen.

Voor de verhuur van uw woning(en) dient u te beschikken over een Energie-Index. Deze Energie-Index vervangt het energieprestatiecertificaat. Bij een Energie-Index ontvangt u automatisch een definitief energielabel. De Energie-Index is gekoppeld aan het Woningwaarderingsstelsel (WWS).

Heeft u een energieprestatiecertificaat of een energielabel van voor 1 januari 2015 en is dit nog geen tien jaar oud, dan hoeft u niets te doen. Heeft u dit niet en valt uw verhuurwoning onder de liberalisatiegrens, dan is het verstandig om een Energie-Index aan te vragen omdat u anders punten verliest in de puntentelling.

Scherpe tarieven via Vastgoed Belang

Voor het aanvragen van een energielabel,maatwerktabel of puntentelling kunt u terecht bij onze netwerkpartner Klaassen PBOV. Hier vindt u de ledentarieven.