Home » Cursussen » Cursusaanbod » Puntentelling woonruimte

Puntentelling woonruimte

Datum: 5 oktober 2017
Duur: 10.00u - 13.00u
Locatie: Vastgoed Belang, Amsterdam
Kosten: €295,- (niet leden); €245,- (leden Vastgoed Belang)
PE-punten: 3 (graag vermelden bij aanmelding)

Bereken de maximale huurprijs!

Tijdens deze praktisch ingestoken training gaat u actief aan de slag met het maken van puntentellingen en het bepalen van de maximale huurprijs. Vervolgens gaat u samen met de docenten dieper in op hoe u als verhuurder of huurder invloed kan uitoefenen op de huurprijs. U krijgt hiervoor veel tips & trucs. 

Hoe werkt de puntentelling, wat zijn de wijzigingen en hoe kunt u als verhuurder of huurder invloed uitoefenen op de huurprijs? U leert het tijdens deze cursus. 

Gewijzigde regelgeving

Op 1 oktober 2016 is het nieuwe woningwaarderingsstelsel ingegaan. Hiermee is ook het puntensysteem gewijzigd. Het puntensysteem bepaalt de maximale huurprijs van uw sociale-huurwoning. Het puntensysteem geeft de kwaliteit van een huurwoning in punten weer. Het puntensysteem heet ook wel het woningwaarderingsstelsel. Elk onderdeel van de woning, zoals oppervlakte en sanitair, krijgt punten. Bij elkaar opgeteld leveren de punten een maximale huurprijs op. Deze wordt elk jaar opnieuw vastgesteld.

Doelgroep Huurders & verhuurders van woonruimte

De docenten van deze opleiding: Elsje de Bie en Marjolein Scheeper van Hielkema & Co Advocaten Elsje en Marjolein werken beiden al een paar jaar met veel plezier bij Hielkema & co. Naast dat zij cliënten adviseren met betrekking tot puntentellingen, huurovereenkomsten etc. staan zij ook regelmatig in de rechtszaal om te pleiten in zaken over huurprijzen en puntentellingen, overlast, onderverhuur, beëindiging van de huurovereenkomst, etc.  Daarnaast houden zij zich bezig met het geven van presentaties, en seminars, en schrijven zij commentaren bij relevante uitspraken.  

Leerdoelen

  • Het zelf maken van puntentellingen om de maximale huur te berekenen;
  • Impact die wijzigingen/ investeringen in een woonruimte op de maximale huurprijs kunnen hebben;
  • Impact van gebreken;
  • Toelichting op procedure bij de huurcommissie;
  • Tips en trucs voor verhoging/ verlaging van de huur;
  • Praktijkvoorbeelden waarbij puntentellingen worden gemaakt;
  • Kort worden de wijzigingen van het woningwaarderingsstelsel nog eens onder de aandacht gebracht.

VJ logo2FOIlogo+Vastgoed+Belang

 

 

Op dit moment zijn er (nog) geen cursusdata ingepland. Neem contact op voor meer informatie.