Home » Cursussen » Cursusaanbod » Opleiding Nieuw ROZ model woonruimte

Opleiding Nieuw ROZ model woonruimte

Datum: 23 mei 2017
Duur: 10.00u - 12.30u
Locatie: Vastgoed Belang, Amsterdam
Kosten: €295,- (niet leden); €245,- (leden Vastgoed Belang)
PE-punten: 2 (graag vermelden bij aanmelding)

Actualiteitensessie

De Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) heeft een nieuw model voor de huurovereenkomst van Woonruimte vastgesteld. De Juridische Commissie Huurzaken van de ROZ heeft deze herziening, die mede nodig was vanwege de Wet doorstroming huurmarkt 2015, tot stand gebracht. Het nieuwe ROZ-model is transparant, geeft partijen duidelijke keuzemogelijkheden en is toegesneden op de huidige verhuurmarkt.

Nieuwe mogelijkheden

Het nieuwe model voorziet onder meer in de mogelijkheid om te verhuren aan bepaalde doelgroepen. Hierdoor is het mogelijk om woonruimte bestemd te houden voor personen die behoren tot de in de huurovereenkomst genoemde doelgroep.  Ook voorziet het nieuwe model in de, op basis van de Wet doorstroming huurmarkt 2015, verruimde mogelijkheid om huurcontracten aan te gaan voor een bepaalde periode van maximaal 2 jaar (ingeval van zelfstandige woonruimte) en voor een bepaalde periode van maximaal 5 jaar (voor onzelfstandige woonruimte). Dit zijn slechts een paar van de wijzigingen en nieuwe mogelijkheden.
Wat zijn de wijzigingen precies en hoe hiermee omgaan in de praktijk? Welke keuzes moet u als verhuurder maken en hoe pakt u dat aan?
In deze 2,5 uur durende actualiteitensessie wordt u meegenomen in de wijzigingen en worden een aantal praktijkvoorbeelden behandeld.

vastgoedbelang                                                           

vastgoedjournaal                                                 

Logo Foi        

 

Op dit moment zijn er (nog) geen cursusdata ingepland. Neem contact op voor meer informatie.