Home » Cursussen » Cursusaanbod » Introductie vastgoedbeleggen

Introductie vastgoedbeleggen

Over de opleiding Introductie Vastgoedbeleggen

Tijdens de opleiding Introductie Vastgoedbeleggen maak je kennis met alle onderwerpen die van belang zijn bij het beleggen in vastgoed. De trainer bespreekt de actuele ontwikkelingen in de vastgoedmarkt en legt uit welke kansen en bedreigingen er zijn in het vastgoed.

Vervolgens worden de kernpunten besproken die aan bod komen in de gehele Leergang Vastgoedbeleggen. Vragen die aan bod komen tijdens deze cursus Introductie Vastgoedbeleggen zijn: Hoe beleg je succesvol in vastgoed? Welke keuzes heb je en wat betekent dit in de praktijk? Vragen die van groot belang zijn voor een beginnende vastgoedbelegger.

Vervolgens probeer je een beeld te krijgen van de risico’s bij het beleggen in vastgoed. Wat zijn de risico’s en hoe weeg je de risico’s af tegen het rendement? Kan je hier iets zinnigs over zeggen? De trainer neemt je in vogelvlucht mee, bij de risico’s die spelen in het vastgoedbeleggen en hoe je hiermee om kunt gaan.

Heb je als vastgoedbelegger een pand op het oog dan is het van belang dat je hier als belegger naar kijkt. Hoe beoordeel je een pand als vastgoedbelegger? Hoe worden panden getaxeerd? Wat bepaalt de waarde van een vastgoedobject? Hoe courant is het object? Wat is een reële verhuurprijs en betaal ik als belegger niet te veel voor het vastgoed? Vragen die van belang zijn voor de business case en het uiteindelijke rendement.

Daarnaast zal de trainer tijdens de training vastgoedbeleggen ook ingaan op de financiering. Hoe kan ik het pand financieren? Bij welke aanbieders kan ik terecht? Wat zijn ratio’s en hoe moet ik deze interpreteren? Welke fiscale en juridische aspecten spelen er of kunnen er spelen in het vastgoedbeleggen.

Na de introductie vastgoedbeleggen heb je een goed beeld van alle zaken die van belang zijn bij het beleggen in vastgoed. In de volgende modules van de Leergang zal er dieper op alle aspecten worden ingegaan. Daarnaast zal er veelvuldig geoefend worden met praktijkcasuïstiek zodat je vertrouwd raakt met onderwerpen die spelen bij het beleggen in vastgoed. Bij de afzonderlijke modules is het mogelijk om vooraf vragen of een case toe te sturen die tijdens de opleiding behandeld wordt. Zo bieden wij maatwerk dat aansluit op je persoonlijke vragen en behoeftes.

Wanneer je op de juiste wijze belegt, kan investeren in vastgoed een rendabele bezigheid zijn.

De leergang bevat de volgende modules:

1. Introductie vastgoedbeleggen.

2. Vastgoedrekenen.

3. Vastgoedfinancieren.

4. Huurrecht woonruimte.

5. Fiscale en juridische aspecten bij beleggen in vastgoed.

6. Vastgoedwaardering.

 

De volgende modules zijn optioneel en zijn een goede aanvulling op de leergang:

Huurrecht en servicekosten bedrijfsruimte.

Puntentelling woonruimte.

 

Leerdoelen

  • Heldere introductie van de hele leergang Vastgoedbeleggen;
  • De actuele vastgoedontwikkelingen die voor jou van belang zijn;
  • Alle aspecten waar je als vastgoedbelegger rekening mee dient te houden.

 

Trainer: Jordy Kleemans

Ir. Jordy Kleemans MRE studeerde af aan de Technische Universiteit Eindhoven in Bouwkunde met als afstudeerrichting Real Estate Management & Development. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als projectmanager en assetmanager bij fondsbelegger Annexum, maakte hij de overstap naar adviseur en taxateur Troostwijk om daar vanuit de bestaande taxatiepraktijk mee te helpen een vastgoedadviespraktijk op te zetten. Inmiddels heeft hij de overstap gemaakt naar de (inter)nationale vastgoedadviseur Savills en is eindverantwoordelijk voor de Nederlandse research en consultancy activiteiten. Hij is gespecialiseerd in het verzorgen van opleidingen op het gebied van vastgoed, vastgoedwaarderingen en corporate real estate.

 

Trainingskosten:

De totale investering voor de training is €99,-.

Indien je de gehele leergang vastgoedbeleggen wil volgen is de totale investering €2.750,- en ontvang je tevens gratis het boek "Bouwen aan beleggingspanden". Ben je lid van Vastgoed Belang? De kosten zijn dan €2.350,-.

En is inclusief:

  • Voorbereidingsmateriaal
  • Digitaal opleidingsmateriaal
  • Digitaal deelnamebewijs

De trainingen zijn vrijgesteld van BTW.

 

Inschrijfmogelijkheden:

Datum
Onderwerp
Locatie
Prijs (ex btw)
 
Datum: 31 mei 2021 Tijd: 10:00 uur
Locatie: Virtueel
Prijs (ex btw): Lid: € 99,00 Niet-lid: € 99,00
Datum: 05 juli 2021 Tijd: 10:00 uur
Locatie: Virtueel
Prijs (ex btw): Lid: € 99,00 Niet-lid: € 99,00
Datum: 25 augustus 2021 Tijd: 10:00 uur
Locatie: Virtueel
Prijs (ex btw): Lid: € 99,00 Niet-lid: € 99,00
Datum: 04 oktober 2021 Tijd: 10:00 uur
Locatie: Virtueel
Prijs (ex btw): Lid: € 99,00 Niet-lid: € 99,00
Datum: 25 november 2021 Tijd: 10:00 uur
Locatie: Virtueel
Prijs (ex btw): Lid: € 99,00 Niet-lid: € 99,00