Home » Cursussen » Cursusaanbod » Fiscale juridische aspecten

Fiscale juridische aspecten

Datum: 31 oktober 2016
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Locatie: Vastgoed Belang, Amsterdam
Kosten: € 545,- voor niet-leden en € 445,- voor leden van Vastgoed Belang
PE-punten: 5                                                                                             

Het fiscale regime en de keuze van de belegger hierin, bepaalt mede de rentabiliteit van de investering. Tijdens deze module krijgt u inzicht in alle fiscale aspecten die spelen bij het beleggen en financieren van vastgoed. De gevolgen voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting komen aan bod evenals de mogelijke constructies hierin. Daarnaast komen de gevolgen voor de BTW en de overdrachtsbelasting aan de orde bij de aankoop en verdere verhuur van vastgoed. Beide belastingen hebben een grote invloed op winst en rendement van vastgoed en spelen een rol bij iedere deal. Kennis van deze belastingen is dan ook noodzakelijk. Zeker wanneer de spelregels veranderen is het van belang om goed de hoogte te zijn. Tijdens de cursusdag worden de beide belastingen uitgelegd, toegespitst op de vastgoedpraktijk van alledag. Actuele ontwikkelingen worden besproken en in perspectief geplaatst.

De leergang bestaat uit onderstaande 6 modules die duren van 10.00 tot 16.00 uur. Het is ook mogelijk de losse modules te volgen dus een keuze te maken voor 1 of meer modules.

Introductie Vastgoedbeleggen

Extra modules (optioneel) De modules huurrecht Woonruimte, Kantoorruimte en/of Winkelruimte zijn een goede aanvulling op de leergang.

Tarieven Kosten introductiemodule: €99,-. Kosten per module bij één dagdeel: €295,-. Voor leden Vastgoed: €245,-. Kosten per module bij twee dagdelen: €545,-. Voor leden Vastgoed Belang: €445,-. 

De volledige leergang vastgoedbeleggen (module 1 t/m 6) volgt u al voor een totaalbedrag van € 2.250,-. Bent u lid van Vastgoed Belang? Dan kost de volledige leergang slechts € 1.850,-! De extra modules zijn daar los bij te volgen.         

Leerdoelen

 • Inzicht in verschil box I/ Box III bij het beleggen in vastgoed (Winst uit onderneming, resultaat uit overige werkzaamheden of box 3)
 • De IB en VPB – aspecten bij het beleggen in vastgoed;
 • Inzicht in de verschillende constructies bij de aankoop van vastgoed en de fiscale gevolgen hiervan; Wanneer beleggen vanuit privé en wanneer kiezen voor een BV – vorm?
 • Andere constructies om te beleggen in vastgoed (CV, SPV, maatschap, stichting);
 • Waardering in box 3
 • Herkennen wanneer de terbeschikkingstellingsregeling van toepassing is.
 • Inzicht in de gevolgen ten aanzien van de BTW en overdrachtsbelasting bij de aankoop van vastgoed;
 • Voordelen van het opteren voor BTW – belaste levering en verhuur kennen en kunnen aangeven wanneer het voordeel oplevert om deze in te zetten;
 • Beperking van de afschrijving en de gevolgen;
 • Het gebruik van herinvesteringsreserves;
 • Inzicht in de voorwaarden en voordelen van een fiscale beleggingsinstelling (art. 28 VPB)        

De docent van deze opleiding

Datum
Onderwerp
Locatie
Prijs (ex btw)
 
Datum: 31 oktober 2017 Tijd: 10:00 uur
Locatie: Kantoor Vastgoed Belang
Prijs (ex btw): Lid: € 445,00 Niet-lid: € 545,00