Home » Cursussen » Cursusaanbod

Cursusaanbod

Vastgoed Belang organiseert in samenwerking met FOI Financieel Opleidingsinstituut verschillende relevante opleidingen en cursussen (met PE punten) voor de particuliere vastgoedbelegger of -beheerder. Leden van Vastgoed Belang ontvangen fikse kortingen op het cursusaanbod. Niet-leden die zich tijdens deelname aan een van de cursussen aanmelden als lid, krijgen alsnog de ledenkorting en kunnen direct profiteren van alle andere ledenvoordelen die de vereniging heeft!

De voordelen 

  • Een uitgebreid en relevant aanbod aan opleidingen en cursussen die goed aansluiten op de dagelijkse praktijk van de particuliere vastgoedbelegger.
  • Meer en beter inzicht in het management van uw vastgoedportfolio, met een hoger vastgoedrendement als resultaat.
  • U blijft op de hoogte van trends en ontwikkelingen op het gebied van vastgoedmanagement en -beleggingen.

 

Leergang Vastgoedbeleggen

Vastgoed Belang heeft samen met FOI de Leergang Vastgoedbeleggen samengesteld. Tijdens deze 6 modules worden alle essentiële onderdelen van het beleggen in vastgoed behandeld. Een waardevol traject voor zowel beginnende als ervaren vastgoedbeleggers en particuliere verhuurders.

De leergang Vastgoedbeleggen bestaat uit  de volgende modules:

1. Introductie vastgoedbeleggen.

2. Vastgoedrekenen.

3. Vastgoedfinancieren.

4. Huurrecht woonruimte.

5. Fiscale en juridische aspecten bij beleggen in vastgoed.

6. Vastgoedwaardering.

De volgende modules zijn optioneel en zijn een goede aanvulling op de leergang:

Indien u de gehele leergang vastgoedbeleggen wilt volgen is de totale investering €2.850,-. Daarbij ontvangt u gratis het boek "Bouwen aan beleggingspanden". Bent u lid van Vastgoed Belang? De kosten zijn dan €2.450,-. 

Leergang Zorgvastgoed

Vastgoed is voor zorgorganisaties een belangrijk onderdeel in de businesscase en exploitatie van de instelling. Het is dé belangrijkste asset. De uitdaging voor hen is in welke mate het mogelijk is om zorgvisie en het vastgoed elkaar te laten versterken. En vanuit die visie keuzes te maken op het gebied van: exploitatie, investeringsbeslissingen en financieren. Mede gegeven de ontwikkelingen in bekostiging, scheiden van wonen en zorg, extramuralisering, reductie van oppervlakte en bijvoorbeeld Wmo. Deze ontwikkelingen hebben allemaal impact op de keuze voor de exploitatie van het zorgvastgoed.

De leergang zorgvastgoed behandeld is bedoeld voor financiële medewerkers en zorgmanagers bij zorginstellingen, maar ook voor financieringsadviseurs en accountmanagers die betrokken zijn bij zorginstellingen. Daarnaast kunnen ook beleggers aansluiten om inzicht te krijgen in de markt van het zorgvastgoed.

De leergang is opgebouwd uit 2 dagen waarin de volgende onderdelen aan bod komen op het gebied van zorgvastgoed; Beheer, Waardering, Financiering en Juridische Aspecten.

Het betreft een unieke opleiding met ervaren sprekers direct uit de zorg(vastgoed)praktijk.

Deze module is onderdeel van de leergang ‘Zorgvastgoed’. Deze leergang bestaat uit 2 opleidingsdagen. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze dagen los te volgen.

1. Beheer en waardering van zorgvastgoed

2. Financiering en juridische aspecten van zorgvastgoed 

Vragen?

Voor al uw vragen over onze cursussen kunt u mailen naar info@vastgoedbelang.nl.

 

Overzicht cursusaanbod