Twitter (@vastgoed_belang)

Volg ons op Twitter

Cursussen

Volledige planning (in totaal 7 cursussen)

Nieuws

 • Rapport PBL en CPB bevestigt Woonvisie Vastgoed Belang!

  24 mei

  Gisteren publiceerde het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het Centraal Planbureau (CPB) het rapport “Kansrijk woonbeleid”. Bottomline is dat woonbeleid efficiënter kan. Afbouwen van regulering kan op termijn bijdragen aan een beter functionerende woningmarkt.
  De norm zou moeten zijn “betalen wat de woning waard is”. Dat kan zonder noemenswaardige toename van het betaalrisico.
   
  In de huidige kabinetsperiode is een moedig begin gemaakt met het hervormen van de woningmarkt. Er zijn een aantal stappen in de goede richting gezet. Maar het is niet genoeg! Verdere maatregelen zijn hard nodig, omdat de huurmarkt nog steeds kampt met een gapend gat in de beschikbaarheid van huurwoningen voor middeninkomens met huurprijzen tussen € 600,- en € 900,-.
  Bouwen voor dit segment wil nog niet echt van de grond komen. Dat komt omdat in dezelfde kabinetsperiode maatregelen zijn genomen en aangekondigd, die het effect van goede maatregelen weer teniet doen. Voorbeelden zijn de invoering van een verhuurdersheffing in 2013 en de aangekondigde verzwaring van de vermogensbelasting in box 3 van de inkomstenbelasting in 2017.

  Lees meer >
 • ‘Gevaarlijke’ SP-motie haalt het niet in Eerste Kamer

  19 april
  Lees meer >
 • Boek te koop: CrowdFunding & Vastgoed

  14 april

  De vastgoedwereld is op zoek naar alternatieve financieringsvormen om te kunnen blijven investeren. Door diverse omstandigheden hebben de banken zich deels terug getrokken waardoor (professionele) vastgoedbeleggers op een andere manier hun financieringsbehoefte moeten vervullen.

  Lees meer >
 • Eerste Kamer stemt in met Wet doorstroming huurmarkt

  14 april

  Met ingang van 2017 wordt, binnen het gereguleerde segment, op individueel niveau een jaarlijkse basishuurverhogingen mogelijk van 2,5% boven inflatie. Die is onafhankelijk van het huishoudinkomen van de huurder. Particuliere verhuurders van gereguleerde huurwoningen zijn niet gebonden aan een maximale huursomstijging (de huursombenadering) die tussen der corporaties en de Woonbond is afgesproken.

  Lees meer >
 • Herinnering: opvragen inkomensverklaringen Belastingdienst per 1 april

  30 maart

  29 maart jl. heeft de Eerste Kamer ingestemd met de reparatiewet aangaande de verstrekking van inkomensindicaties aan verhuurders door de Belastingdienst. Op basis van deze inkomensgegevens hebben de verhuurders de mogelijkheid om een inkomensafhankelijke huurverhoging aan haar huurders op te leggen.

  Lees meer >
Meer nieuwsberichten